Seo`ya Başlarken!

 Doğrusunu isterseniz benim alanım bilişim değil. Herhangi bir yazılım lisansım da yok. Peki neden Seo konusunda çalışmalar yapıyorum veya bu iş ile ilgili bir firmada çalışıyorum. İki tane diplomam var: Ekonomi ve Hukuk alanlarında. “Asıl alanım ekonomi ve hukuk olmasına rağmen Seo konusu neden bu kadar önceliğim haline geldi?” Sorusuna şöyle cevap verebilirim: 

 Her şeyden önce bilişim çağında yaşıyoruz. Teknoloji hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmiş bulunmaktadır. Özellikle pandemi süreciyle birlikte dijital dünyanın hayatımızdaki yerinin artık yadsınamaz bir gerçek olduğunu hepimiz gördük.  Ekonomi mezunu biri olarak pazarlamanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. Kaldı ki e-ticaretin olmazsa olmazı bir site kurmak ve sıralamada olmak olduğunu göre bu alanda yatırım yapmak akıllıca olsa gerek! Aslında her şey bir bütündür. Çoklu parametreleri bir araya getirip arasındaki kolerasyonu doğru kurduğunuzda doğru yerdesiniz demektir.  Hukuk da bu alandan pek farklı değil. Zincirleme suçlarda öyle konular o kadar birbiriyle bağlantılıdır ki, alakasız şeyler bile insana anlamlı gelmeye başlar. İşin özeti eğer Seo olmazsa ne ekonomi ne de hukuk işlerini yapabilirsiniz. Hukuk büroları Seo yapmanız için adeta size yalvaracak duruma gelmişse, satış yapan mağazalar e-Ticaret sitelerini sıralamaya sokmak için anlaşmanın ön şartını Seo koyuyorsa, o zaman hiçbir şey birbirinden bağımsız değildir! Ve ben işte tam da bu yüzden Seo alanına yöneldim.  Ekonomi ve hukuk bilgimi harmanlayarak Seo ile birleştirince başarı da kaçınılmaz olur. Aslında Seo çok eğlenceli bir iş. Her şey tamamen olayı keyifli hale getirmenize bağlıdır. Minimum maliyetle maksimum getiriyi elde etmenizi sağlayacak çalışmaları yaparsanız Seo konusunda mesafe alabilirsiniz. Çünkü Kurumsal veya bireysel markalar Seo`ya son yıllarda oldukça büyük bütçeler ayırmaya başladı. Siz de bu sektörden pay almak istiyorsanız kendinizi geliştirmelisiniz ve sürekli yenilemelisiniz. Zira dijital dünyada kendini yenilemeyen kaybeder. Sürekli olarak güncellenen eklentilerin hızına yetişmezseniz yapacağınız işi batırırsınız.

seoya başlarken

 
Şimdi Seo alanında nasıl bir yol izleyeceğim konusunda biraz fikir vereyim: Sıfırdan başlayıp anlatacağım. Çok fazla teknik detaya boğmadan, konuları olabilecek en sade şekilde anlatacağım. Biliyorum kodlamalar, temalar, eklentiler, etiketle, kategoriler sizin başınızı döndürüyor. Ama inanın bana korkulacak bir şey yok. Seo bulmaca gibidir. Yeter ki sıralamaya uyunuz ve doğru adımları takip ediniz. Zaten her aşamasını kontrol etme imkanınız var. Eklentilerden eksik ya da hatalı yaptığınız her işleme bakabilir, düzelterek Seo uyumlu hale getirebilirsiniz.  Zaten bir sürü konu var ve siz sıfırdran bir şey yapmayacaksınız. Ama mevcut durumda yeteneğinizi kullanarak konuyu farklı bir hale getirebilirsiniz. Bu konuda pazarlama konulu film veya video izleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey: Farklı bir bakış açısı! Onlarca haber kanallarında ana haber sunan spikerlerin içinden sizin dikkatiniz en fazla hangisi çekerse o kanalın haberlerini izlersiniz. Aslında hepsi aynı haberleri sunar ama sunucu özel yeteneğiyle sizin dikkatinizi çekecek şekilde haberi sunar ve reyting alır. İşte Seo olayı da tam da budur. Bizim işimiz aynı sektörde satış yapan markalardan anlaşmalı olduğumuz markayı sıralamaya sokmaktır. Bunu yapmak için de bazı ip uçlarını kullanacağız ve markayı daha dikkat çekici hale getireceğiz. Hepsi bu!


7 yorum

  1. sabırsızlıkla bekliyordum hocam. harikasınız.

    YanıtlaSil
  2. demek ki hukuk diplomanız da var. meslektaşınız olarak sizinle gurur duydum hocam.

    YanıtlaSil
  3. ekonomi diplomanız da varmış hocam. maşallah el atmadığınız sektör kalmamış :)

    YanıtlaSil
  4. tıp lisansını da alırsanız tam olacak hocam! işsiz kalacağız sizin yüzünden :)

    YanıtlaSil
  5. hocam inşaat firmam var seo yaptıracağım. fiyatı önemli değil. sizin firmanızla çalışmak istiyorum. size güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu anda iş alamam. çok yoğunum. çok fazla site almak prensiplerime aykırıdır.

      Sil
  6. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
seo.ekipanaliz.com